משכן לאומנויות אוניברסיטת חיפה

שם הפרויקט : משכן אומנות – אוניברסיטת חיפה.
מיקום הפרויקט : אוניברסיטת חיפה, חיפה.
היקף הפרויקט: 8000 מ"ר
שנת הקמה: 2007
המזמין: אוניברסיטת חיפה
מנהלת פרויקט: מיכה ברנע
בנין המשכן לאמנויות מהווה את ביתו החדש של בית הספר לאמנויות באוניברסיטת חיפה וממוקם בחלק הצפוני של קמפוס אוניברסיטת חיפה, בין הבניין הראשי לבניין IBM וצופה אל עבר נמל חיפה. הבניין, ששטחו 7,800 מ"ר, מרכז את סדנאות העבודה והיצירה של חוגי בית הספר – אמנות, תיאטרון ומוסיקה ומשרדי החוגים. המבנה מהווה חוליה מקשרת בין כיכר הכניסה העתידית והמבנה הראשי ,משתלב בנוף ומשלים את קו הרקיע של האוניברסיטה. הוא משקיף אל הנוף המרהיב של מפרץ חיפה והגליל וכולל בתחומו קטע מן הטיילת הנופית העוברת מצפון למתחם האוניברסיטה. אטריום מרכזי המשמש חלל פעילות לסטודנטים וחושף את המבקר בבניין לתצוגת של עבודות הסטודנטים, ואל הנוף המרהיב. אל האטריום נפתחים מגוון רחב של סדנאות יצירה, חדרי סטודיו, מעבדות מחשב מעבדת צילום, וחללי אימון לחוג לתיאטרון.
תכנון הבניין נמסר למשרדנו כזכייה בתחרות אדריכלית סגורה.
בנין המשכן לאמנויות מהווה את ביתו החדש של בית הספר לאמנויות באוניברסיטת חיפה וממוקם בחלק הצפוני של קמפוס אוניברסיטת חיפה, בין הבנין הראשי לבנין IBM וצופה אל עבר נמל חיפה. הבנין, ששטחו 7,800 מ"ר, מרכז את סדנאות העבודה והיצירה של חוגי בית הספר – אמנות, תיאטרון ומוסיקה ומשרדי החוגים, בבנין מתקיימת אינטרקציה בין-דיסיפלינרית המאפיינת את תפישת הקמפוס כולו.
הבנין הושלם ונחנך בשנת 2006.
תכנון הבנין נמסר למשרדנו כזכיה בתחרות אדריכלית סגורה.

המשכן לאמנויות הינו מבנה ייחודי בקמפוס אוניברסיטת חיפה. שלא כמו יחידות אקדמאיות אחרות באוניברסיטה, זהו מבנה המכיל יצירה ועבודה אמנותית מעשית, מתוך פעילות של הגוף ושל החומר. לכן, הגישה העיצובית היתה של שימוש בחומרים בסיסיים "אמיתיים" ובלתי מעובדים כבטון ופלדה וטרצו, המהווים מצע פונקציונלי לפעילות הסטודנטים ולתצוגת עבודותיהם. הבנין תוכנן כך שיהווה פלטפורמה גמישה לפעילות האמנותית שבתוכו: קירות פנים המבנה כולו צופו בלוחות המתאימים לתליית עבודות. מתחת לתקרות המקיפים אותן, הן בתוך הסדנאות והן בחללים, נתלה גריד רב תכליתי – קונסטרוקציית פלדה לנשיאת תאורה, תפאורה ותצוגות, כך שבכל חלל ניתן לקיים תצוגות יצירות, מיצבים ומיצגים.
מעלית משא עוברת בין קומות המבנה ומאפשרת שינוע חומרים כבדים, תפאורות, כלי נגינה וציוד אחר בין קומות המבנה.

העיקרון התכנוני של הבניין מבוסס על ריכוז הסדנאות בשלושה גושים אנכיים עשויים בטון. שלושת הגושים עטופים בחללי אטריום הפתוחים לכל גובה הבניין, הכוללים את אזורי המעבר, השהייה והתצוגה. פתרון זה מבטא את המתח שנוצר בין הדרישה הפרוגרמתית, לסדנאות יצירה סגורות ואינטימיות מחד, לבין השאיפה ליצור קשר מקסימלי בין החלקים הפנימיים של הבניין, ובינם לבין הסביבה והנוף המרהיב הנשקף ממנו.